OUD GERECHTSHOf

gezellig restaurant in Oud-Rekem

Pittoresk en gezellig restaurant in Oud-Rekem, officieel het mooiste dorp van Vlaanderen.

Oud Gerechtshof is gelegen te Oud-Rekem, een pittoresk dorpje dat hoort bij Lanaken, vlakbij Maastricht in het Belgische bourgondische Limburg. In 2008 werd Oud-Rekem officieel uitgeroepen tot ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’. Wanneer je er even rond wandelt begrijp je meteen waarom…

Het kasteel d’Aspremont-Lynden , de museumkerk , de museumapotheek en de vele historische gebouwen vormen samen een prachtig historisch dorpje dat je terug brengt in de tijd.
Wandel in Oud-Rekem rond en u waant zich in een openluchtmuseum.

Aansluitend aan uw mooie wandeltocht komt u genieten van een lunch of een diner bij ons restaurant in het centrum van Oud-Rekem: Restaurant Oud gerechtshof.

DE BROERS JANSSEN

LOUIS JANSSEN, DE JONGE CHEF MET AMBITIE

De jongste van de vier zonen – de nu 26-jarige Louis Janssen – ontdekte zijn liefde voor het pure eten in Italië, het land van de pure smaken.  Aan deze liefde heeft hij gehoor gegeven en jaren lang opleidingen genoten bij gerenommeerde koks in Franse en Italiaanse keukens, waaronder de laatste twee jaar bij restaurant ‘La Strada’. Deze jonge kok was zelfs zo gepassioneerd door ‘La Bella Italia’ dat hij een Italiaanse taalcursus is gaan volgen en nog regelmatig terugkeert naar het land van zijn inspiratie.

Na het afronden van zijn opleiding enkele jaren geleden kreeg hij ‘carte blanche’ van zijn ouders en bracht hij deze pure smaken terug in het restaurant ‘Oud Gerechtshof’. Het gevolg hiervan zijn klassieke gerechten die gemoderniseerd en tot een hoog niveau getild worden. Bij veel gerechten ontbreekt het dan natuurlijk niet aan Italiaanse invloeden.

Jaarlijks verlofWe zijn er even tussenuit

Wij hebben vakantie!

Vanaf 30 september zijn wij opnieuw geopend !

Wilt u reserveren vanaf 30 september 2023? Bericht ons via whatsapp op het nummer: +32 478 17 92 07

Tot snel!

Liefs, Team Oud Gerechtshof